کارخانه نوآوری مشهد

ارتباط افراد، دانش و ایده‌ها

کارخانه نوآوری مشهد بستری را فراهم می‌کند که افراد را به طور موثر به هم متصل می‌کند و همکاری و تبادل دانش را تشویق می‌کند. مسائل سازمانی به عنوان چالش مطرح می‌شوند و این امر شرکت‌کنندگان را تشویق می‌کند تا ایده ها را به اشتراک بگذارند و توسعه دهند.

با شکل‌گیری كارخانه نوآوری مشهد، فضایی مناسب برای حضور بازیگران اصلی زیست بوم نوآوری و فعالیت‌های آنان، پدید آمد. این فضا بستر مناسبی برای گردآوری منابعی قدرتمند نظیر: سرمایه گذاران خطرپذیر، شتابدهنده‌ه‌ها، استارتاپ‌ها، تامین‌کنندگان خدمات و… می‌باشد. این مجموعه غیرانتفاعی منطقه‌ای، با هدف کمک به راه اندازی و توسعه کسب‌وکارها و شکل‌گیری اجتماع نوآوری، تشکیل شده است.

کارخانه نوآوری مشهد با استقرار در هسته مسکونی شهر مشهد و در فاصله نزدیک با دانشگاه فردوسی موقعیت بسیار خوبی برای کسب و کارهای کوچک و متوسط رقم زده است. این کارخانه با ایجاد کانال‌های ارتباطی سازنده در اکوسیستم نوآوری شهر، راه را برای توسعه و رشد کسب‌وکارهای نوپا هموار می‌کند. این کارخانه همچنین تعامل بین پیشگامان کسب‌وکار و کسانی که در ابتدای مسیر تجاری خود هستند را تسهیل می‌کند.

پیشینه

کارخانه نوآوری مشهد در کارخانه نوشابه‌سازی قدیم (کوکاکولا) مشهد واقع شده است. فضای زیربنای کارخانه 10.000 مترمربع از فضای 37.000 مترمربعی است که توسط پارکی به مساحت 27.000 مترمربع احاطه شده است. کارخانه برای مدت طولانی خالی بود و قبل از تملک شهرداری مشهد، ساختمان فرسوده و محوطه پارک بیش از حد رشد کرده بود. ساختمانی که در گذشته یکی از مشکلات بافت شهری محسوب می‌شد، امروزه با طراحی کارخانه نوآوری، تبدیل به مکانی برای بال و پر گرفتن ایده‌های نوین شده است. این فضا که با وسعت زیادی طراحی شده است، علاوه بر کاربری کارخانه نوآوری، به عنوان فضای سبز و پارک محلی برای ساکنین محله کوثر، مورد استفاده قرار می‌گیرد

اهداف کارخانه نوآوری مشهد عبارتند از:

فرصت ایجاد همکاری و استفاده از توانمندی‌ها/پتانسیل‌های افراد و به اشتراک گذاشتن مهارت‌های موجود در قالب کار گروهی را فراهم کند.

فراهم کردن محیطی حرفه‌ای برای صاحبان ایده‌ها و کسب‌ و کارهای جدید

ایجاد فضایی برای تسهیل اکوسیستم کارآفرینی شرق کشور

تامین کلیه نیازهای حوزه کسب‌وکار به صورت متمرکز مانند مشاوره بازار، کوچینگ، مشاوره محصول، ارزیابی/تحلیل، جذب سرمایه‌گذار، تبلیغات و …

اجرا

پس از تصمیم مدیریت شهری برای تأسیس کارخانه نوآوری، اقدامات لازم جهت مستحکم سازی سازه قدیمی لحاظ شده است. ابتدا سازه دارای امکان حفظ و مرمت شناسایی شد. پس از ارزیابی پایداری پی سازه قدیمی، پی‌های نوآوری بر روی پی‌های قبلی طراحی شد. سپس اسکلت فلزی سوله‌های صنعتی تقویت، سندبلاست و زنگ‌زدایی شد. در نهایت قطعات فلزی سوله صنعتی با ضخامت‌های مشخص رنگ‌آمیزی شد. به منظور تسریع در روند، لایه‌های اصلی و خارجی به صورت دیوارهای از پیش ساخته شده احداث گردید. این لایه‌ها در خارج از کارگاه پروژه تولید و سپس برای نصب به کارخانه حمل می‌شدند. سایر مراحل ساخت‌و‌ساز بدین شرح بود. پوشش سقف‌ها با ساندویچ پنل، نصب کرتین‌وال، پوشش لایه‌های شفاف با شیشه‌های لمینت مقاوم در برابر اشعه خورشید، سیستم تهویه مطبوع و گرمایش مرکزی، سیستم اعلام و اطفاء حریق برای تامین ایمنی کافی مطابق با استانداردهای روز دنیا استفاده از مصالح و تکنولوژی روز در ساخت کارخانه نوآوری مشهد از مهمترین اقدامات انجام شده است.

تامین مالی و منابع

مجری طرح، شهرداری مشهد است و تامین مالی آن از محل اعتبارات پروژه‌های عمرانی شهرداری مشهد تامین می‌شود.

نتایج و تاثیرات

  • هم افزایی اعضای اکوسیستم نوآوری مشهد
  • تجمیع منابع برای رشد و توسعه برای کسب‌وکارهای نوپا
  • اختصاص فضای حرفه‌ای به شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور
  • اختصاص فضای کار اشتراکی به فریلنسرها و استارت‌آپ‌ها
  • شهرداری وارد حوزه نوآوری شهر می‌شود
  • ایجاد فرصتی برای مدیریت شهری برای همکاری/تعامل با نوآوران و فعالان اکوسیستم نوآوری
  • ایجاد فرصت برای رشد ارگانیک کسب‌وکار
  • شناسایی و توسعه ظرفیت‌های داخلی برای صادرات
  • شناسایی افراد توانمند و فعالان حوزه فناوری‌های نوین در شرق ایران برای پیوستن به کارخانه نوآوری

موانع و چالش ها

  • تقاضا برای فضا بیشتر از فضای موجود است
  • فرهنگ سازمانی متنوع اعضا
  • تنوع نیازها در بین اعضای کارخانه و پاسخگویی به آنها
  • درس های آموخته شده و قابلیت انتقال
  • تبدیل شدن به مرجعی برای سایر شهرها برای ایجاد مراکز نوآوری شهری
  • فراهم کردن فرصت همکاری/تعامل بین اعضای اکوسیستم نوآوری

برگزار کنندگان

[contact-form-7 404 "Not Found"]